18. april 2013.18. apr 2013.
USPEH UČENIKA „SREDNjE MAČVANSKE ŠKOLE“ BOGATIĆ

KULINARI PRVI

Na desetom republičkom takmičenju učenika srednjih ugostiteljskih škola, održanom nedavno u Sokobanji u disciplinama predmeta kulinarstvo sa praktičnom nastavom (izrada kompletnog menija i jelo po izboru), Mačvanska srednja škola iz Bogatića učestvovala je po prvi put i osvojila prvo mesto.
Takmičenje se sastojalo iz dva dela. Prvo je test znanja, a potom praktičan rad. Bogatinski srednjoškolci, stekli su pravo učešća u obe discipline, a generalno su osvojili treće mesto i bronzanu medalju.
Na takmičenju su učestvovali učenici: Marjan Nikolić i Marko Pavlović. Pripremalo ih je celo stručno veće škole i samim tim, jedan od nastavnika ističe da je ovom uspehu doprinela cela škola.
- Pobedio je timski rad i još jednom pokazao sve svoje prednosti. Ovaj rezultat je samo potvrda da se od samog početka otvaranja odeljenja kuvar ( septembar 2010.) radilo dobro. Ujedno je to i podstrek za budući predan rad, kaže profesor kulinarstva s praktičnom nastavom Albert Panić, a potvrđuje i njegov kolega Marko Žunić, koji su zajedno sa Vidojkom Vukomanović, profesorkom praktične nastave, predvodili tim učenika iz Bogatića.
- Stekli smo novo iskustvo. U teorijskom delu pitanja su bila teška i obimna, ali pobedila je prethodna dobra priprema, kaže učenik Marko Pavlović, što potvrđuje i njegov kolega, učesnik u takmičenju Marjan Nikolić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa