21. januar 2010.21. jan 2010.
KOCELjEVA

SVE VIŠE RADNIKA BEZ POSLA

Nacionalna služba zapošljavanja ispostava u Koceljevi od početka 2010. godine uvela je u evidenciju 72 lica koja su bez posla ostala zbog sve češćeg zatvaranja preduzetničkih radnji. Za samo dva dana početkom ovog meseca ispostavi se prijavilo čak 40 ljudi kojima je prekinut radni odnos, uglavnom donedavni radnici fabrike obuće ali i angažovani na javnim radovima na određeno vreme.
Istovremeno, prema statističkim pokazateljima, posao je našlo 30 radnika među kojima je mali broj novozaposlenih. Po rečima Dragana Đermanovića, savetnika za posredovanje, reč je uglavnom o licima kojima je produžen rad na određeno vreme.
- Veoma malo ima onih koji su novoprijavljeni u radni odnos u pravom smislu te reči- zaključio je Đermanović.
U prethodnoj godini nije se desila nikakva posebna kriza na tržištu rada, niti su se efekti ekonomske krize, vidljivi u realnoj ekonomiji, negativno odrazili na tržište rada.
U okviru javnih radova u Koceljevi je tokom prošle godine posao našlo 39 nezaposlenih. Kako je najavljeno, merama aktivne politike tržišta rada će ubuduće generacije usmeravati ka zanimanjima koja su deficitarna, a nezaposlene će upućivati na obuke i prekvalifikacije, kako bi i oni imali veće šanse da pronađu izvor egzistencije.
Godinama unazad u ovoj opštini nedostaju profesori matematike i engleskog jezika kao i lekari.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa