18. april 2013.18. apr 2013.
„USAID“ AKTIVAN I U ŠAPCU

PREPOZNATI PROBLEMI PRIVREDNIKA

Studija „Finansiranje rasta malih i srednjih preduzeća: Ključna pitanja i preporuke“, koju je izradila organizacija „USAID“, predstavljena je šabačkim privrednicima.
Neefikasan izvršni postupak, visoki troškovi poslovanja i nedostatak alternativnih izvora finansiranja, samo su neki od problema sa kojima se suočavaju mali i srednji preduzetnici. Predstavnici organizacije „USAID“, istakli su prilikom predstavljanja njihove studije da su problemi isti u svim delovima države.
- U proteklih godinu i po dana obišli smo sedam gradova u Srbiji i razgovarali sa privrednicima. Govorili su nam o problemima sa kojima se sučavaju i navodili uzroke tih problema, pre svega u vezi sa finansiranjem malih i srednjih preduzeća. U novembru prošle godine objavili smo studiju i knjigu preporuka namenjenu Vladi. Ovakve prezentacije su nastavak tih okruglih stolova, jer želimo da direktno razgovaramo sa privrednicima o implementaciji preporuka koje smo izneli, navela je Ana Jolović iz organizacije „USAID“.
Ministarstvo finansija i privrede trudiće se da obezbedi identično ponašanje sudova u čitavoj republici kada su u pitanju privredni poslovi, rekla je Nina Samardžić, pomoćnica ministra.
- Širom Srbije organizujemo savetovanja sa lokalnim samoopravama, prekršajnim i trgovinskim sudovima i katastrima, koja se odnose na istovetnu primenu onih zakona koji su nedavno usvojeni i stupili na snagu, navela je Samardžić.
Mala i srednja preduzeća udružena mogu bolje da se pozicioniraju na tržištu i lakše dođu do sredstava za proizvodnju, smatraju u Regionalnoj privrednoj komori Valjevo.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa