25. april 2013.25. apr 2013.
ODRŽAN DRUGI TRKAČKI DAN NA ŠABAČKOM HIPODROMU

DRUGI TRIJUMF VATRENE MACE

Po lepom i sunčanom vremenu, u nedelju 21. aprila, na šabačkom Hipodromu održan je drugi trkački dan u ovogodišnjoj sezoni. Ponovo je nešto više od 2000 ljubitelja konjičkog sporta moglo na delu da vidi najspremnija grla, koja su već na početku sezone istrčala par sjajnih trka. U četiri galopske nastupilo je 29 galopera, dok je trka u sulkama bila sa šest učesnika, a svi oni su se borili za nagradni fond, koji je ovog puta iznosio 530.000 dinara
Osim na šabačkoj travi, grla koja su stacionirana na Hipodromu, dan ranije bila su i u Beogradu i treba zabeležiti da su Dana Dubai i Toni Montano prvi prošli kroz cilj i tako dokazali da se u Šapcu i te kako dobro radi, a Lusijan Bolt i Raskoljnikov su uspeli da zabeleže plasman u jakoj konkurenciji.
U prvoj trci „Plamen“ nastupilo je pet starijih grla, na stazi od 1200 metara. Dugo se činilo da će Inda, koja je najbolje startovala, ostvariti pobedu, vodeći od starta do cilja, ali joj je u finišu ponestalo snage, što je na najbolji mogući način iskoristio Erikson, koji je sve vreme kontrolisao trku. Još su se borila i preostala grla, ali u finišu Erikson je na vreme krenuo, prestigao Indu i više ništa ga nije moglo zaustaviti na putu ka trijumfu. Oba grla Vojina Rašića, Teror i Vigor, pokušali su da ugroze vodeći dvojac, ali im nije uspelo, jer su zaostala nekoliko dužina iza njih, a Erikson je stigao do pobede za tri dužine prednosti.
I u drugoj trci „Talisman“ nastupilo je pet trogodaca i trka je bila izuzetno brza. Klupsko grlo Lepo Oko povelo je trku, ali je već na polovini staze razlika bila izuzetno mala i čekalo se kada će surčinska Gracijas A La Vida i Kanonada krenuti u napad. To se dogodilo u zadnjih 300 metara. Kanonada je uspela da izbije na čelnu poziciju, koju je sačuvala do prolaska kroz cilj. Velika borba viđena je za drugu poziciju, koja je ipak pripala Lepom Oku, ispred Gracijas A La Vide i Džustine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa