25. april 2013.25. apr 2013.
KLUB MLADIH TALENATA STUDIO MASKA

MALA PORODICA

Glumački uzori su im Sergej Trifunović, Miloš Biković, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, a mentori Aneta i Ivan Tomašević. Polaznici škole glume pri Sceni ,,Maska“, saglasni su u jednom, gluma je njihov izbor, način da se opuste, zaborave na moguće probleme i prožive izazov mladosti ““ da bar na trenutak budu neko drugi. U studiju glume, koji postoji godinu dana, trenutno je dvanaest polaznika. Većina želi da im ovaj poziv bude profesionalno opredeljenje, a rad sa parom Tomašević, pomaže im u ostvarenju njihove ideje.
Tamara Cvetković je najmlađi član studija glume. Scena je čini srećnom, jer u njoj uživa.
- Ne pričinjava opterećenje, mnogo mi znači i jako želim da upišem Fakultet dramskih umetnosti. U školu sam krenula godinu dana kasnije, jer me nije zanimala, samo sam želela da pevam i imitiram druge. Glumu volim od ranog detinjstva. Stalno sam gledala fimove, serije i imitirala glumce, članove moje porodice i prijatelje. Bavljenje glumom je privlačno i zanimljivo, čini me srećnom jer tada zaboravim na sve loše stvari, usresredim se na rad i zadovoljna sam. Najmlađa sam u grupi, ali mislim da je to dobro, jer od starijih mogu mnogo toga da naučim- kaže Tamara, učenica sedmog razreda osnovne škole.
Neki među njima su ranije pohađali razne škole glume i uprkos dečjoj nestalnosti, odlascima i lutanjima kroz druga interesovanja, shvatili su da je gluma oblast u kojoj su se pronašli.
- Nisam mnogo razmišljala o svemu tome, ali sam uvek volela da glumim. Veoma je interesantno kada se, na sceni, nađem u određenoj situaciji, jer pokušavam da shvatim kako se tada oseća i šta radi neko drugi. Iskrena da budem, da Ivan i Aneta nisu takvi kakvi su, mislim da ne bih dugo ostala u školi glume. Od samog početka su me prihvatili baš takvu kakva jesam. Još nisam odlučila da li ću studirati glumu ili modni dizajn, ali to trenutno i nije toliko važno. Najvažnije je da sam se ovde pronašla- ističe Aida Salkunić, učenica Škole primenjenih umetnosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa