25. april 2013.25. apr 2013.
KAD PORASTEM BIĆU SLIKAR

URBANI MOMCI

Oni su mladi, talentovani i kažu, istrajni u svojim namerama da kad porastu budu slikari. Zajednička im je ljubav prema likovnoj umetnosti i Škola crtanja Braće Lukić gde stiču prve pouke i razvijaju kreativnost
Stecište mladih umetnika Škola crtanja i slikanja Braća Lukić odlikuje se pre svega raznolikošću pristupa likovnom svetu njenih polaznika. Deca različitog uzrasta, darovitosti, ali i volje za radom, ujedinjena ljubavlju prema umetnosti, od septembra do juna unapređuju svoje veštine i znanja.
Tom šarenolikom skupu pripadaju i braća Mladen i Vojin Kuzmanović. Genetski predodređeni za umetnost, jake volje da uruđen dar unaprede.
-U Školu crtanja braće Lukić prvi put sam ušao sa šest godina. Dobro pamtim taj dan, i sećam se da sam tada nacrtao sovu. To je bio početak, rad od kojeg je sve krenulo ““ kaže stariji od braće Kuzmanović, dvanaestogodišnji Mladen, koji uz kraću pauzu, i danas redovno odlazi na časove kod Lukića. Predstave životinja, i ostale zadate teme teži da svede na jednostavan grafički prikaz. Mašta o tome da jednog dana bude uspešan arhitekta, ali bliska mu je i muzika, prvenstveno rok.
-Najviše volim da crtam stvari crno-belo, odnosno “grafički“. Muzika me interesuje više nego sport. Imam određene stvari koje su mi posebno drage, ali rok je prioritet ““ tvrdi Mladen koji već tri godine uči da svira na gitari.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa