25. april 2013.25. apr 2013.
ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENjE U SAOBRAĆAJU

EDUKACIJOM PROTIV STATISTIKE

Pod pokroviteljstvom AMSS i Centra za bezbednost saobraćaja, a u organizaciji OŠ „Nikolaj Velimirović“ i finansijsku podršku Gradske uprave u subotu, 20. aprila, održano je opštinsko takmičenje u poznavanju saobraćajnih pravila
Oko stotinak učenika šabačkih škola od petog do osmog razreda, šezdeset osam takmičara plus rezerve, polagalo je testove. Drugi deo, poligon spretnosti obavljen je na školskom terenu, a treći, vožnja u gradskim uslovima izvedena je na gradskom poligonu kod OŠ „Jevrem Obrenović“ do koga su svi učesnici stigli na biciklima uz pratnju pripadnika Policijske uprave Šabac. U ocenjivanju i praćenju takmičenja učestvovali su i instruktori iz šabačkih auto škola.
-Sve je organizovano zahvaljujući Gradskoj upravi jer je dosta toga trebalo odraditi da bi se uopšte moglo ovo takmičenje realizovati. Mi kao škola smo se potrudili da se deca osećaju prijatno, da sve to iskoordiniramo tako da zahvaljujući ovom lepom vremenu očekujemo uspešne rezultate. Kao škola jako se trudimo da deci približimo sve to jer je to najvažniji deo života. Njihova bezbednost je na prvom mestu jer kako izađu iz dvorišta, iz stana ili krenu ka kući, oni su već učesnici u saobraćaju. Tako da i mi mimo ovog takmičenja organizujemo sa učenicima sve ovo kako bi što više učenika osposobili i pripremili za aktivno učešće u saobraćaju ““ rekla je Vesna Živanović, direktorka OŠ „Nikolaj Velimirović“.
Opštinskom takmičenju prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić koji je istakao da ovakve akcije treba podržati jer smo prema statistici po broju poginulih u saobraćaju drugi u Srbiji. Najugroženija kategorija su pešaci i biciklisti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa