25. april 2013.25. apr 2013.
DAN VOJSKE

VOJNIČKA TRADICIJA U ISTORIJI SRPSKOG NARODA

Dan Vojske Srbije 23. april, prigodno je obeležen u kasarni “Cerski junaci“ u Šapcu, gde je razmešten 1. pontonirski bataljon iz sastava Rečne flotile kopnene vojske. Pročitane su čestitke predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, ministra odbrane Aleksandra Vučića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića. Ovom prilikom 21 pripadnik 1. pontonirskiog bataljona je nagrađen, jedan oficir je unapređen u čin kapetana, jedan podoficir u čin zastavnika i dva podoficira u čin starijeg vodnika prve klase.
Delegacija komande Garnizona Šabac položila je venac na spomen obeležje Palim borcima u porti šabačke crkve. Nakon prijema gostiju kod komandanta položen je venac i u Spomen sobi kasarne “Cerski junaci“. Za goste je održan i prigodan koktel.
-Vojska Srbije trenutno ima tri osnovne misije, to su: očuvanje teritorije u miru, učešće u multinacionalnim operacijama uz očuvanje mira u svetu i regionu i, kao glavni zadatak, pomoć lokalnim samoupravama u slučaju elementarnih nepogoda i nesreća. Stav državnog vrha je da u vojsku treba ulagati. Vojnička tradicija je u istoriji srpskog naroda. Ponašanjem i prezentacijom vojske, kao i odnosom prema našim zadacima i obavezama trudićemo se da opravdamo dosadašnje poverenje građana, kao i da zaslužimo još veće, rekao je komandant 1. pontonirskog bataljona, potpukovnik Siniša Marinković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa