25. april 2013.25. apr 2013.
ŠABAČKA DELEGACIJA U BEČU

INVESTICIONI PROJEKTI ŠAPCA

Predstavništvo Privredne komore Srbije u Austriji, u saradnji sa „Erste Group Bank AG“, organizovalo je krajem prošle sedmice, u reprezentativnom prostoru Erste Banke, u najstrožem centru Beča, prezentaciju investicionih potencijala grada Šapca. Predstavljeni su projekti od kojih se očekuje da zainteresuju potencijalne austrijske investitore ““ rečna luka na Savi, industrijska zona i javna garaža u centru grada.
Goste je pozdravio član borda direktora Erste Banke, Herbert Juranek, otpravnik poslova Ambasade Srbije u Austriji Goran Bradić, gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i direktor Predstavništva PKS u Austriji Vera Vidović. Ovom privrednom događaju prisustvovalo je više od 40 zainteresovanih austrijskih preduzeća i institucija, među kojima i predstavnici „Luke Beč“, firme „M.U.T.“ velikog proizvođača mašina i mašinske tehnike, „VAIT“, „LG Electrinik“,“ VIG Group“, „Eurofoam“, predstavnici Privredne Komore Austrije, Ambasade Omana, medija, kao i predstavnici privrednih udruženja srpske dijaspore u Beču. Prezentaciju je moderirao Christian Njehrschütz, dopisnik iz Beograda austrijske državne televizije ORF.
Uspostavljeni su značajni kontakti, a predstavnici Investicionog fonda Erste Banke bili su posebno zainteresovani za projekat javne garaže u Šapcu.
Prema rečima gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića, industrijska zona jeste bila težište prezentacije, ali, istovremeno, skup je bio dobra prilika za predstavljanje grada Šapca.
- Izneli smo činjenice koje, po našem mišljenju, mogu da zainteresuju potencijalne investitore za ulaganje u Srbiji ili motivišu već postojeće za proširenje obima poslovanja. Predstavili smo saobraćajnu povezanost grada sa Beogradom, Novim Sadom, aerodromom, železničkim i putnim koridorima, kao i mogućnost rečnog saobraćaja koju nam pruža pozicija pored Save. Kao glavni adut predstavljena je Severozapadna radna zona. Objasnili smo da grad poseduje značajne komplekse zemljišta, da smo u prilici da pojedine parcele kreiramo prema izboru i potrebama potencijalnih investitora. Upoznali smo ih i sa mogućnošću da je, kupovinom određenih parcela, moguće dobiti dozvolu za izgradnju pristaništa, istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
On je takođe izrazio zadovoljstvo načinom organizacije skupa i posebnu zahvalnost uputio direktorki Predstavništva PKS u Austriji Veri Vidović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa