Инфо

Берза

  • aero 1.682 ▼ -0,59%
  • alfa 33.605 ▼ -2,41%
  • gmon 1.595 ▼ -0,31%
  • jesv 5.150 ▲ 0,88%
  • niis 679 ▼ -0,73%
  • spru 810 ▲ 1,00%
  • svrl 600 ⚫ 0,00%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
  • thhm 235 ⚫ 0,00%
  • tlkb 2.700 ⚫ 0,00%
(25. април 2013.)
ШАБАЧКА ДЕЛЕГАЦИЈА У БЕЧУ

ИНВЕСТИЦИОНИ ПРОЈЕКТИ ШАПЦА

Представништво Привредне коморе Србије у Аустрији, у сарадњи са „Ерсте Гроуп Банк АГ“, организовало је крајем прошле седмице, у репрезентативном простору Ерсте Банке, у најстрожем центру Беча, презентацију инвестиционих потенцијала града Шапца. Представљени су пројекти од којих се очекује да заинтересују потенцијалне аустријске инвеститоре ““ речна лука на Сави, индустријска зона и јавна гаража у центру града.
Госте је поздравио члан борда директора Ерсте Банке, Херберт Јуранек, отправник послова Амбасаде Србије у Аустрији Горан Брадић, градоначелник Шапца Милош Милошевић и директор Представништва ПКС у Аустрији Вера Видовић. Овом привредном догађају присуствовало је више од 40 заинтересованих аустријских предузећа и институција, међу којима и представници „Луке Беч“, фирме „М.У.Т.“ великог произвођача машина и машинске технике, „ВАИТ“, „ЛГ Елецтриник“,“ ВИГ Гроуп“, „Еурофоам“, представници Привредне Коморе Аустрије, Амбасаде Омана, медија, као и представници привредних удружења српске дијаспоре у Бечу. Презентацију је модерирао Цхристиан Њехрсцхüтз, дописник из Београда аустријске државне телевизије ОРФ.
Успостављени су значајни контакти, а представници Инвестиционог фонда Ерсте Банке били су посебно заинтересовани за пројекат јавне гараже у Шапцу.
Према речима градоначелника Шапца Милоша Милошевића, индустријска зона јесте била тежиште презентације, али, истовремено, скуп је био добра прилика за представљање града Шапца.
- Изнели смо чињенице које, по нашем мишљењу, могу да заинтересују потенцијалне инвеститоре за улагање у Србији или мотивишу већ постојеће за проширење обима пословања. Представили смо саобраћајну повезаност града са Београдом, Новим Садом, аеродромом, железничким и путним коридорима, као и могућност речног саобраћаја коју нам пружа позиција поред Саве. Као главни адут представљена је Северозападна радна зона. Објаснили смо да град поседује значајне комплексе земљишта, да смо у прилици да поједине парцеле креирамо према избору и потребама потенцијалних инвеститора. Упознали смо их и са могућношћу да је, куповином одређених парцела, могуће добити дозволу за изградњу пристаништа, истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Он је такође изразио задовољство начином организације скупа и посебну захвалност упутио директорки Представништва ПКС у Аустрији Вери Видовић.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa