9. maj 2013.9. maj 2013.
OPŠTINA VLADIMIRCI: FAMIJILA ZA UZOR

TEŠKO, ALI SE MORA

Siže je razgovora u prijatnom ambijentu desetočlane porodice koja u više negeracija i slozi kuću kući pevajući, reče u šali domaćin Slobodan Pantelić pojašnjavajući u svom stilu.
- Teško je ali se mora dalje. Nije lako iz dana u dan uz ćumuranu spremati istina traženi ćumur ali garav i od sebe samoga više. Dinar okrećemo stotinu puta jer dece je Bogu hvala dosta i treba ih zbrinuti. Sloga je adut ali teško je ko retko kad. Pomalo se šalimo i ona nas održava ali i ona gubi snagu. Iz šume u ćumuranu, iz njive u vinograd, iz pašnjaka na počinak jer imamo i stado ovaca. Godine pristižu ali savet koji sam davno čuo, nudim i drugima, glavu gore i biće bolje, uz osmeh veli vitalni domaćin uvek spreman na doskočice jer takvog je duha. Sinovi mu pomažu i tu primedbe nema, snahe su ko sestre ali rad je iznad svega. Sloga i onako kuću gradi a dom Pantelića je primer nadaleko.
Imaju Pantelići i preko 200 ovaca i obilje pašnjaka u okolini Kozarice gde žive ali uz brigu o njima i jaganjcima kojih je iz dana u dan sve više teško je ali niko te ne pita možeš li. Za kuću se mora dati i zadnji gram snage, kaže domaćica Olga oko koje se sve vrti i čiji su fah ovce, dodaje u šali dok ih nadzire brižno poput dece.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa