9. maj 2013.9. maj 2013.
ŠABAC DOBIJA SAVET ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

GRAD BEZBEDNIJE MESTO ZA SVE

Sa zamenikom gradonačelnika Nemanjom Pajićem o formiranju Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima grada Šapca
Odakle je potekla inicijativa za formiranje novog Saveta?
- Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja ne putevima na teritoriji grada Šapca je telo za organizovanje i usmeravanje, koje se stara da se sredstva namenjena za unapređenje bezbednosti saobraćaja koriste namenski i što efikasnije u skladu sa zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima. Do sada je više od polovine jedinica lokalne samouprave formiralo Savete. Šabac se na ovaj način pridružuje gradovima i opštinama koje bezbednost u saobraćaju, pre svega edukaciju i prevenciju u ovoj oblasti i koordinaciju svih nadležnih službi, prepoznaju kao veoma važnu temu, jer na taj način povećavamo bezbednost svih učesnika u saobraćaju.
Šta će to konkretno značiti za Šabac?
- Svi smo svedoci vrlo frekventnog saobraćaja u našem gradu, neretko, nažalost i ugrožavanja bezbednosti učesnika u istom. Kako bi se prevenirali ovakvi događaji, u Savetu će se naći stručnjaci iz oblasti saobraćaja, koji treba da uspostave saradnju sa organima i organizacijama iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, učestvuju u izradi strategije i godišnjeg plana bezbednosti saobraćaja, pokreću inicijative za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja itd. Konkretno, rad ovog tela treba da dovede do toga da naš grad bude bezbedniji za sve učesnike u saobraćaju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa