9. maj 2013.9. maj 2013.
SELO BEZ POLjOPRIVREDNIH STRUČNjAKA

SAVET AGRONOMA ZLATA VREDAN

Seljaci smatraju da su im poljoprivredni stručnjaci koji su bili angažovani od strane Ministarstva za poljoprivredu predstavljali dragocenu pomoć i da je odluka o prestanku rada velika greška
Vitomir Kuzmanović izgubio je posao u šabačkoj “™“™Zorki“™“™ . Nije imao dilemu da mora da se bavi nečim drugim, a imanje u rodnom Majuru obnovio je i sada živi od poljoprivrede. Radničku knjižicu stavio je ad akta i posvetio se voćarstvu. Priznaje da je o poljoprivredi malo znao, ali zahvaljujći Ivanu Milovanoviću poljoprivrednom stručnjaku koji je bio angažovan kao asistent za rad u selu, naučio je mnogo toga. Za sve što nije znao pitao je njega i slušao savete, koji su bili i te kako korisni.
- Znao sam da u mojim godinama neću naći posao u nekoj firmi i okrenuo sam se selu. Zasadio sam 200 stabala trešanja, podigao zasad kupina i malina na pola hektara , a na isto toliko i lešnika. Nisam znao mnogo o tome, ali sam slušao savete agronoma Ivana Milovanovića. On me je savetovao kada i čime da tretiram biljke, koje đubrivo da koristim. I zahvaljujući njemu, posao sa poljoprivredom mi dobro ide. Mislim da je velika greška što takvih stručnjaka više nema na selu, jer bili su od velike koristi, koja je dragocena. Na svu sreću Ivana mogu uvek da pitam za savet, ali šta će seljaci na primer u Bukoru, gde da nađu savetnike-priča nam Vitomir o sopstvenom iskustvu sa poljoprivrednim stručnjacima.
Ivan Milovanović ing. poljoprivrede jedan je od 130 poljoprivrednih stručnjaka koji su bili angažovani u Mačvanskom okrugu kao savetodavci ““asistenti na selu. Na teritoriji grada Šapca bilo ih je angažovano ukupno 42. Novi ministar Goran Knežević smatrao je da su takvi ljudi trošak na budžetu i od 3. avgusta prošle godine oni više ne rade.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa