16. maj 2013.16. maj 2013.
OSNOVANA KOMISIJA ZA PROCENU ŠTETE NA USEVIMA U PRNjAVORU

LED “ODNEO“ BLIZU MILION EVRA

Zbog velike štete u ataru mačvanskog sela Prnjavor, izazvane nevremenom u subotu 11. maja, Gradski štab za vanredne situacije prošlog ponedeljka osnovao je komisiju koja će utvrditi štetu na usevima. Hitno će reagovati i ekipe Zavoda za javno zdravlje jer je zbog izlivanja septičkih jama neophodna dezinfekcija dvorišta.
Kako su objasnili nadležni iz sektora za vanredne situacije, protivgradni strelci su blagovremeno reagovali ispalivši više od 130 raketa. Pomoć je stigla i iz Republike Srpske, ali se jedan od gradonosnih oblaka „provukao“ i napravio štetu u delu atara Prnjavora, u dužini od 10 kilometara i širini od 1,2 kilometra. Stradalo je više od hiljadu hektara pod usevima.
- Da bi tačno znali razmere štete, osnovali smo stručnu komisiju koja će proceniti štetu i dati savet poljoprivrednicima na terenu. Na osnovu podataka biće sačinjen dopis i prosleđen Ministarstvu poljoprivrede kako bi se pomoglo domaćinstvima koja su pretrpela najveću štetu, istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
On je takođe napomenuo da je osiguranje useva jedina sigurna zaštita od nepogoda. Zato će Grad Šabac naredne godine, ako to ne učini nadležno ministarstvo, uvesti meru subvencionisanja plaćanja premije osiguranja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa