16. maj 2013.16. maj 2013.
VELIKA SALA KCŠ

GLUMAČKI TALENTI PODRINjA

U organizaciji Udruženja građana „Maska“ i Kulturnog centra Šabac, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Šapca, u ponedeljak, 13. maja, počeo prvi Festival srednjoškolskih pozorišnih predstava „Udahni kulturu“
Grad u kome je pozorišna umetnost zaživela još pre sto sedamdeset godina ove godine postao je bogatiji za festival koji će okupiti mlade zaljubljenike u pozorište i glumu. Festival srednjoškolskih pozorišnih predstava završna je faza projekta Udruženja građana „Maska“ i Kulturnog centra Šabac koji se do sada ogledao u radu na predstavi „Improvizacije varijacija“ Kluba mladih talenata studija „Maska“ i školskih dramskih sekcija.
-Ono što je najlepše u svemu ovome je interesovanje mladih za pozorište, glumu, i uopšte za umetnost jer pozorište nije samo gluma nego je i muzika, slikarstvo, književnost. Verujem da ćemo već iduće godine imati u konkurenciji mnogo više predstava pa ćemo videti da li će Festival trajati duže ili ćemo morati da vršimo selekciju. Želimo da podstaknemo i nagradimo svaku akciju kreativnosti ““ rekao je glumac Ivan Tomašević ispred Scene „Maska“.
Festival je u ponedeljak otvorio Kreativni studio i teatar „Gartel“ iz Sremske Mitrovice sa predstavom „Plej Nušić“. Tom prilikom Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, istakla je da će ovaj Festival, kao i projekat, doprineti da se grad Šabac svrsta u sam vrh kada je kultura mladih u pitanju.
-Sigurna sam da će vesti koje stignu iz gradova u kojima budu prikazivane ove predstave biti zaista lepe. Takođe se nadam da će neki od ovih mladih ljudi postati i profesionalni glumci, a da će se ostali svrstati u iskrene konzumente kulture što, priznaćete, danas nije mala stvar. Tvorcima ovih predstava, Sceni „Maska“, Kulturnom centru grad Šabac je već dao svoju podršku, a znam da ćete je dati i vi - dodala je Marinkovićeva.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa