23. maj 2013.23. maj 2013.
FUDBAL: SRPSKA LIGA GRUPA ZAPAD

U FINIŠU DO BODA

Mačva ““ Krušik 2:2 (1:2)
Stadion Mačve. Gledalaca 200. Sudije: Dušan Mratić (Kostolac) 8. Marijan Janković (Petrovac) i Filiš Tomić (Žagubica). Strelci: Đukanović u 30. i Miletić u 90.minutu za Mačvu, Petrašević u 10. i Tešić u 38. za Krušik. Žuti kartoni: Đukanović (Mačva), Ilić i Marković (Krušik).
Mačva: Radukić 6, Pejović 6,5 , Miletić 6, Vukmir 6,5 ,Ristivojević 7, Đukanović 7, Dragićević 6 (Milinković-), Mićanović 6 (Milisavljević 6), Matić 6, Radovanović 6, Lekić 7, Panjković 6.
Krušik: Vojisavljević 6, Đorđević 7, Marković 6,5 , Pavlović 6, Ilić 6, Tomić 6, Tešić 7,5 (Ašković-), Živković 6 (Maksimović-), Baljak 6,5 , Petrović 6, Petrašević 7.
Igrač utakmice: Marijan Tešić (Krušik)
Pokazalo se da Šapčani, posebno navijači Mačve vole samo pobednike, i da teško opraštaju neuspeh svojim ljubimcima. Doduše, celo proleće bila je slaba poseta na utakmicama Mačve i očigledno je da je Šapčanima dosadilo da gledaju svoje ljubimce u ovom rangu takmičenja. Meč protiv Krušika pamtiće se po slaboj igri ali i po nikad manjoj poseti gledalaca na stadionu Mačve koji su se mogli izbrojati bez problema. Da su fudbaleri Krušika, koji se bore za opstanak, ostvarili pobedu, ne bi bila nezaslužena i mnogi bi pomislili da je Mačva možda i pustila, da ne kažemo prodala utakmicu, ali je Miletić golom u 90. minutu začepio usta kritičarima bar što se tiče obraza i poštenja svojih saigrača.
Bilo je očigledno da gosti više žele pobedu, napadali su, pa su u desetom minutu uspeli da dođu do prednosti. Tešić je po desnoj strani probio Mačvinu odbranu, idealno centrirao, pa Petraševiću nije bilo teško da glavom postigne gol. Tek od sredine poluvremena Mačva je krenula malo ofanzivnije pa je u 27. minutu Mićanović dobro šutirao glavom a dva minuta kasnije Matićev šut sa 16 metara završava pored gola. U 30. minutu Vukmir je snažno šutirao, lopta se odbila do Đukanovića, koji sa 17-18 metara preciznim udarcem postiže gol. Malobrojna publika je verovala da će Mačva zaigrati bolje i uspeti da preokrene rezultat ali je još jednu lepu priliku propustio Matić u 34. minutu. Radukić se poigravao u svom šesnaestercu, izgubio loptu i golom Tešića gosti ponovo dolaze do prednosti i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa