23. maj 2013.23. maj 2013.
ČETVRTI TRKAČKI DAN NA ŠABAČKOM HIPODROMU

LEPO OKO BRŽE OD SVIH

U nedelju 19.maja po prelepom sunčanom danu održan je četvrti trkački dan u ovogodišnjoj sezoni na Šabačkom hipodromu. Oko 2500 ljubitelja konjičkog sporta moglo je da uživa u atraktivnim, brzim i uzbudljivim galopskim nadmetanjima a u četiri galopske i trci u sulkama nastupilo je 35 galopera. Najbrži među njima borili su se za nagradni fond od 670 000 dinara.
Uzbuđenja su počela i pre prve trke Kim Klajsters u kojoj je od 11 upisanih trku završilo samo šest galopera od tri godine i stariji na stazi od 1600 metara. Čak Noris, Estela Sonador su odustali zbog povreda, Modena Enervi je zaramala pred samu trku dok Medžik Lejdi nije želela u start mašinu ni posle više pokušaja. Bacala se, padala pa su njeni vlasnici odlučili da je za sve bolje da ovaj put ne startuje. Trka je puštena a poveo ju je Fortunić da bi ga ubrzo prestigla Džesi Džejms sa koje je u toku trke pao Goran Krstić i grlo je prošlo kroz cilj ali bez džokeja. Kako se trka razvijala sve brže je išla Tarantina a pratili su je Miletina Koštana, Džustina i Torente da bi do raspleta došlo u zadnjih 200 metara. Torente je još jednom ubrzao, izbio na čelnu poziciju i uspeo da odbije napade svojih rivala i sa dužinom i po prednosti i u vremenu 1:40,2 prvi prođe kroz cilj ispred Miletine Koštane, Džustine i Tarantina dok su bez plasmana ostali Mudi Gari i Fortunić.
Druga trka nosila je naziv Memorijal Save Ćurkovića u znak sećanja na velikog konjara i u njoj je nastupilo sedam starijih grla. Staza je bila dugačka 1700 metara a najbrža na startu bila je Maksima. Ubrzo ju je prestigla Esperanca a tu su u grupi bili i ostala grla Teror, Kid Frst, koji je važio za velikog favorita u ovoj trci. Do raspleta je došlo u ciljnom pravcu kada je Esperanca još više pojačala i posle velike borbe uspela da nadmaši Kid Frsta za jednu dužinu a za njima su kroz cilj prošli Marti Misterija i Maksima dok su bez plasmana ostala Rašićeva grla Vigor i Teror kao i Noti Džek.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa