23. maj 2013.23. maj 2013.
SLOBODANKA RAKIĆ ŠEFER

ČETIRI DECENIJE KREATIVNOG RADA

Izložbom crteža i akvarela „Opet je proleće“, prošlog petka, 17. maja, likovna umetnica i magistar umetnosti, obeležila jubilej od prve samostalne izložbe u galeriji nekadašnjeg šabačkog Doma omladine danas Kulturnog centra
Kao i u metafizičkim stihovima književnika Ivana Glišića, koji su se čuli po drugi put od 1973. godine, kada je Slobodanka Rakić Šefer imala svoju prvu samostalnu izložbu, otkrila su se doživljena vremena stvaralačke duše. Ispunjeni emocijama, prevashodno romantično-sentimentalnim, u kombinaciji sa intimističkim govorom kolorita, crteži i akvareli vuku posmatrača u svet davno prošlih vremena. Vremena ispunjenih vedrinom i optimizmom.
- Četrdeset godina sam slobodan umetnik. Davno sam krenula. Ovo je jedno obeležavanje, mali presek, mali podsetnik za ovih četrdeset godina rada. Počela sam da izlažem pre sedamdeset treće. Izlagala sam, naravno, u OŠ „Vuk Karadžić“ kada je moj nastavnik likovnog Brana Žabaljac, od petog do osmog razreda neprekidno postavljao moje izložbe. Kada sam se upisala u Gimnaziju profesor likovnog Nikola Kožević Baja takođe mi je napravio samostalnu izložbu u Svečanoj sali Gimnazije. A onda je usledila izložba u Domu omladine kada je sekretar Mile Gavrilović inicirao njeno otvaranje. Sve ove izložbe nisu dokumentovane ali žive u sećanjima mojih drugara, prijatelja i organizatora. Tako da, kao što vidite, ova izložba pred vama je jedan mali podsetnik. Nadam se da ću kasnije izlagati i neke slike i više toga. Biće vremena ““ rekla je Slobodanka Rakić Šefer obraćajući se okupljenima u galeriji KCŠ.
Minijaturni deo ogromnog stvaralačkog likovnog opusa pokazuje jedan izuzetan razvojni put.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa