23. maj 2013.23. maj 2013.
DRUGI PUT SLAVA TRADICIONALNOM MAČVANSKOM JELU

LISTIĆI U CENTRU BOGATIĆA

Pomalo zaboravljena poslastica sa mačvanskih trpeza pripremana i deljena građanima uz paradu fijakera, pesmu i izložbu pod vedrim nebom. Degustacija i zabava
Tradicija nije izneverena. Prošlog četvrtka u centru Bogatića na više mesta pripremani su listići i besplatno deljeni, pomalo zbunjenim građanima, koji su manje-više žurili na pijacu. Četvrtak je inače, dugo vremena pijačni dan u Bogatiću.
Ovoga puta u samom centru varoši, čekalo ih je prijatno iznenađenje. Opština je već po tradiciji od prošle godine priredila, drugu listićijadu. Radi se o pripremanju mačvanskog brenda u jelovniku, većine domaćica, rumenih listića, pečenih u vrelom ulju.
To je veoma jednostavno, kako je primetio priznati mačvanski spiker-voditelj, Ljubinko Jevtić. Brašno se uz malo kvasca i vode, dobro umesi. Potom se razvlači, seče na manje komade i prži u vrelom ulju ili masti. To je sva mudrost, poručio je više puta sa razglasa, poznati komentator. Na ovaj način dobijaju se ukusni listići, koji bi, više puta je ponovljeno na ovoj manifestaciji mogli postati mačvanski brend. Mnogi posetioci manifestacije i slučajni prolaznici, imali su priliku da se u to uvere na licu mesta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa