23. maj 2013.23. maj 2013.
ODRŽAN 45. FESTIVAL DEČJIH HOROVA SRBIJE

ŽIVELA MUZIKA

U organizaciji „ART studija“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i grada Šapca, u nedelju, 19. maja, na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta, nastupili dečji horovi iz Valjeva, Obrenovca, Zemuna, Vršca i Šapca.
Festival je otvorio šabački dečji hor „ViVa“ pod rukovodstvom dirigenta Milene Đurković Pantelić. Sa po četiri kompozicije, od kojih je bila nezaobilazna Praetoriusova „Viva La Musica“, na sceni su se predstavili i Dečji crkveni horovi iz Obrenovca i Valjeva, Dečji horovi Muzičkih škola iz Zemuna, Šapca i Vršca sa dirigentima Majom Lučić, Vanjom Dragojlović, Milovanom Pančićem, Vericom Mitrović i Olgom Šinković.
Za kraj, Šabačko pevačko društvo i dirigent Branko Đurković, izveli su Mokranjčevu numeru „Svjat, svjat, svjat“, Kijevsku „Svjati Bože“, Zaparovu „Aliluja“ i Bošnjakovićevu „Selo moje ubavo“.
Tradicionalno, kao i svake godine, horovi su zajednički pojali u Hramu Sv. apostola Petra i Pavla gde im je u ime episkopa šabačkog Lavrentija i sveštenstva Sabornog hrama dobrodošlicu poželeo protojerej Slobodan Živanović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa