23. maj 2013.23. maj 2013.
KULTURNI CENTAR ŠABAC

POBEDA MLADOSTI I TALENTA

Dodeli nagrada na prvom Festivalu pozorišnih predstava srednjoškolaca u subotu, 18. maja, prisustvovali Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika, i Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti
Na daskama koje život znače, prošle sedmice, od 13. do 17. maja, oko sto pedeset mladih glumaca iz Sremske Mitrovice, Bogatića, Koceljeve i Šapca, pokazali su svu kreativnost i talenat. Zahvaljujući Aneti i Ivanu Tomaševiću, čiji je rad sa mladima u studiju glume Scene „Maska“ podstakao nastajanje ovog festivala, a u saradnji sa Kulturnim centrom i pod pokroviteljstvom grada Šapca, Šapčani su imali priliku da vide devet predstava.
Ovogodišnji žiri u sastavu Stana Munjić, predsednica, Tanja Trifković i Branimir Ivetić, istakao je da su svi pobednici dok su se samo neki izdvojili u nagradama. Tako su za posebna ostvarenja u predstavama pohvale dodeljene Goranu Vučanoviću, „Plej Nušić“ Kreativni studio i teatar „Gartel“ iz Sremske Mitrovice, Stefanu Stanojeviću, „The Olympians“ Šabačka gimnazija, Aneti Bijuklić, „Nušić našeg doba“ Stručna hemijska i tekstilna škola Šabac, Tamari Radovanović, „Vremeplov ““ od Plauta, Molijera i Sterije“, grupa srednjoškolaca „Vremeplov“, Borislavu Matoviću, „Neodrastanja“, Srednja poljoprivredna škola sa Domom učenika iz Šapca, Oliveru Stankoviću, „Zamisli ljubav“ Tehnička škola Šabac, Bojani Jovanović, „Putujuće pozorište Šopalović“, Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ Šabac, Ani Gojković, „Slobodno vreme“, Srednja škola Koceljeva i Dragani Petrović, „Kući“, Kulturno-obrazovni centar Bogatić i Srednja mačvanska škola.
- Polaskana sam komentarima žirija i nagradom koju sam dobila. S obzirom da smo spremali predstavu samo nedelju dana, da dolazimo iz male sredine u kojoj dramska sekcija tek počinje sa ozbiljnijim radom, veoma sam zadovoljna rezultatom mog, a i našeg zajedničkog rada ““ rekla je Ana Gojković kojoj je ovo bila prva glumačka uloga.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa