23. maj 2013.23. maj 2013.
MEDICINSKA ŠKOLA

ZNANjE JE MOĆ

Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ jedna je od najpoznatijih i najuglednijih u našem gradu. Ono što se zna o njoj je da generacijama školuje mlade farmaceutske tehničare, medicinske sestre ““ tehničare, laborante, sanitarce, fizioterapeute i zubne tehničare. Mnogi od njih nastavljaju da izgrađuju i upotpunjuju svoje znanje na fakultetima i visokim obrazovnim ustanovama širom naše zemlje. Čuvena po svom višedecenijskom nadimku „Zelena škola“, sinonim je za buduće medicinske stručnjake. Mnogi od njih su se vraćali i sa zadovoljstvom podučavali mlade naraštaje, ovaj put kao predavači iz usko stručnih oblasti koje su specijalizirali. Neretko, bivši učenici Medicinske škole su svoj prvi posao upravo ovde potražili i ostali kao nastavnici među njenim klupama.
Ono što je široj javnosti manje poznato jesu uspesi naših učenika na takmičenjima iz raznih oblasti, na kojima su pokazali zavidan nivo znanja i zalaganja. Ovaj članak je inspirisan njima i njihovim mentorima.
Republičko takmičenje iz biologije održano je 18.05.2013. na Biološkom fakultetu u Beogradu, u organizaciji Ministarstva prosvete i Srpskog biološkog društva. U kategoriji učenika drugog razreda takmičilo se dvadeset šest đaka, a Marija Atanasković, učenica II razreda je osvojila prvo mesto sa maksimalnih 100 bodova. Marijin uspeh je posebno značajan, jer se takmičenje organizuje po gimnazijskom programu koji se posebno u ovom razredu mnogo razlikuje od programa Medicinske škole. Njen mentor i glavna podrška je bila Sonja Lukić, profesor biologije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa