23. maj 2013.23. maj 2013.
LIKOŠ 2013.

U SUSRET NOVIM IDEJAMA

Druga Likovna kolonija za učenike osnovnih škola “LIKOŠ“ okupila je preko trideset učenika iz 11 obrazovnih ustanova. Svoju kreativnost učesnici su ispoljili aranžirajući cveće u posude prethodno ukrašene mozaicima
OŠ “Stojan Novaković“ i ove godine je bila domaćin likovne kolonije za šabačke osnovce. Pod okriljem “LIKOŠ“, dva dana stvaralo je preko trideset mladih umetnika iz 11 osnovnih škola. Po prvi put, uporedo sa višim razredima učestvovali su i četvrtaci.
Ovogodišnji tematski izazov: oplemenjivanje upotrebnih posuda mozaicima, koje će u drugoj etapi poslužiti kao postolja za cvetne aranžmane, između ostalih odredio je učenik sedmog razreda OŠ “Stojan Novaković“, Miloš Simić, nosilac brojnih priznanja iz oblasti likovne kulture.
- Inspiraciju sam pronašao u dizajnu nameštaja. Ranije sam radio aranžman za zid, dok sada pokušavam da napravim nešto moderno i svedeno ““ izjavio je Simić, koji kaže da će i posle rada u okviru kolonije nastaviti sa crtanjem različitih likova za igrice i ići u susret novim idejama.
Nastavnica likovne kulture Slavka Jakovljević, istakla je ovom prilikom da su deca u toku ovogdišnjeg programa imala dva izazova. Prvi je bio da kroz igru sa komadićima keramike i raznobojnog stakla stvore umetničke predmete koji će imati primenu prilikom aranžiranja cveća koje je bilo ujedno i drugi zadatak okupljenih na LIKOŠ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa