23. maj 2013.23. maj 2013.
DRUGI FESTIVAL JAGODE U GRUŠIĆU

DOBRA REPUTACIJA SELA

Selo Grušić prošle nedelje bilo je domaćin 2. Festivala jagode čiji je cilj brendiranje ovog voća i popularizacija Pocerine kao voćarskog kraja. Tim povodom Grušić su posetili zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić i zamenik predsednika Skupštine Grada Šapca Sreten Radovanović.
Prema podacima Direkcije za poljoprivredu, površine zasađene jagodom na teritoriji grada Šapca tokom protekle tri godine povećane su sa 150 na 600 hektara. Gajenje jagode postalo je unosan posao za poljoprivredne prozvođače posle odluke Grada da sufinansira izgradnju bunara za navodnjavanje parcela.
Jagoda se u Grušiću gaji na 100 hektara zemljišta, berba je u punom jeku, proizvođači su zadovoljni cenom i prodajom. Grušić inače važi za najvrednije selo, a predsednik Mesne zajednice Branislav Kovačević otkriva zašto:
„U selu vlada pravi takmičarski duh, meštani su vredni i oslobođeni zavisti jednih prema drugima. Oni se nadmeću u tome ko će više da radi i bolje da proizvede. Lični uspeh shvataju kao dobru reputaciju sela koja donosi korist svim meštanima“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa