30. maj 2013.30. maj 2013.
RUKOMET

PLASMAN JE REALAN

Za naše rukometne klubove sezona je završena. Igrači će početkom juna otići na godišnje odmore. Rukovodstva klubova analiziraju ostvarene takmičarske rezultate i počinju da prave planove za novu sezonu. Šabački superligaš Metaloplastika je okončao 39-to učešće u nacionalnom šampionatu. Prvenstvenu trku završio je na petoj poziciji dok je u nacionalnom Kupu stigao do četvrtfinala. Dali su mogli neku stepenicu više ili su ostvareni rezultati podmlađenog tima realan domet pitali smo trenera Slavka Novakovića.
- U principu sam zadovoljan. Pre svega uspeli smo da stabilizujemo klub. Ostvareni rezultati su realni. Od oktobra ostali smo bez dva značajna igrača, Medurića i Dragaša. Pratile su nas povrede tako da smo celo prvenstvo odigrali u nekompletnom sastavu i sa početnicima. Mislim da smo jedna kolateralna šteta jer smo osam utakmica izgubila sa golom razlike kao i izgubljen bod protiv Kruševljana na svom terenu udaljili su nas od plasmana u prve četiri ekipe. Zbog dirigovanog žreba u Kupu obe utakmice igrali smo u gostima - rekao je Slavko Novaković.
Otkazali ste takmičenje na juniorskom prvenstvu Srbije?
- Glavni razlog neučešća je što imamo samo tri igrača u toj kategoriji. Većina su mlađi dve pa i tri godine tako da naša ekipa ne bi bila ravnopravan protivnik dve godine starijim timovima na ovom takmičenju.
Plan za narednu sezonu?
- Čekamo da UO RSS donese odluku o usvajanju predloga Takmičarske komisije RSS za reorganizaciju sistema takmičenja. Kada bude poznat sastav lige i propozicije takmičenja donećemo plan za novu sezonu - jasan je Novaković.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa