30. maj 2013.30. maj 2013.

ISIDORA I MILICA TREĆEPLASIRANE

Na nedavno održanoj Književnoj olimpijadi za učenike sedmih i osmih razreda, učenica koceljevačke osnovne škole, izdvojenog odeljenja u Draginju, Isidora Savić, osvojila je treće mesto.
Kako kaže njena nastavnica Sanja Rajčević, učinila je ponosnom ne samo svoju školu već i čitav okrug jer je jedini učesnik u kategoriji osmih razreda iz okruga koji je osvojio neku od nagrada na ovom prestižnom takmičenju.
Književna olimpijada je republičko takmičenje iz književnosti održano u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društva za srpski jezik i književnost Srbije i Karlovačke gimnazije. Cilj ovog takmičenja je razvijanje učeničkih znanja, veština i sposobnosti u oblastima čitanja i književnosti, povezivanja nastavnih sadržaja iz srpskog jezika, književnosti i jezičke kulture.
- Odlazak na republičko takmičenje Književnu olimpijadu za mene predstavlja ogromno iskustvo koje ću pamtiti. Uložila sam dosta truda koji se isplatio. Sam test je bio težak. Najlepši deo jeste svečano proglašenje pobednika i trenutak kada smo nastavnica Sanja i ja izašle da primimo nagradu - rekla je Isidora i dodala da je na nju poseban utisak ostavilo zdanje Karlovačke gimnazije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa