30. maj 2013.30. maj 2013.
OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“

USPEŠAN TAKMIČARSKI VIKEND

Četrnaest republičkih nagrada bilans su ovogodišnjeg takmičenja učenika OŠ „Nikolaj Velimirović“. Među njima, poslednje u nizu, ali ne manje vredne, su i nedavno osvojene medalje Ilije Kotorčevića i Luke Gligorića koji su se trudom, radom, i stečenim znanjem uz pomoć svojih nastavnika našli među najboljim osnovcima u državi.
Tako je drugo mesto na Republičkom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju?“ u Beogradu, 24. i 25. maja, pripalo Iliji Kotorčeviću, učenik VIII4. Dugotrajne pripreme uz pomoć nastavnika urodile su plodom. Od sto deset takmičara sa osvojenih dvesta devedeset četiri poena, za dva manje od prvoplasiranog, Ilija je postigao izuzetan rezultat.
-Bilo je teško. Pripremali smo se dugo uz pomoć nastavnika Milana. Test sam uradio dobro. Osvojio sam devedeset osam poena ““ rekao je Ilija.
S druge strane, Luka Gligorić, učenik VIII2, bio je treći na Republičkom takmičenju iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja 17. i 18. maja u Aranđelovcu, ali i nemačkog jezik u Beogradu 26. maja.
-Prošle nedelje sam učestvovao na republičkom takmičenju iz tehničkog, a ove iz nemačkog jezika koji sam pripremao sa prof. Valentinom Krstić. Bila je velika konkurencija. Nije bilo teško pošto sam učio. Spremao sam se dosta za to i uz malo truda uspelo je ““ rekao je Luka.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa