30. maj 2013.30. maj 2013.
IZMEĐU REDOVA

OD RUSIJE PA DO AMERIKE

I ovog 25. maja mnogi starci obeležili su Dan mladosti. Doduše i taj dan je bivši, ali ni ti starci nisu nešto sadašnji. Možda zato i sadašnja mladež još uvek traži svoj put. I dan.
Taj bivši Dan mladosti slavili i Hrvati i Slovenci. Mnogo njih, sa crvenim maramama i ostalim vremešnim obeležjima, našlo se tog dana u Titinom rodnom Kumrovcu. Šta li sad pa to njima fali, ušli u Evropu a žale za Titinom državom. Ni tim narodima se ne može ugoditi.
Dok je bila ona velika Jugoslavija, pevali smo pesmu “Od Vardara pa do Triglava...“, a sad, kad smo u ovoj maloj Srbiji, pevamo “Od Rusije pa do Amerike, idu naše političke dike...“
Obeležili smo i Dan slovenske pismenosti sećajući na Ćirila i Metodija. A izgleda da u toj oblasti i nismo nešto napredovali.
I kad smo kod pismenosti, ovih dana počinju slavlje maturanti. Njihovom uspehu najviše se raduju kafedžije.
Nedavno kod nas sa kišom padala i neka afrička prašina. Dobro je kad otud nije došlo i ono “Afričko proleće“.
Srbija kupuje avione od Rusije. Šta će nam sad kad su nas prizemljili. A i da se ne trošimo, ko bi nas ovako jadne, napao.
Neki od onih koji vode finansije zemlje Srbije, vele da nisu očekivali ovakav pad prihoda. Jok, more, očekivali su ga, sigurno, oni koji prihoduju.
Isti ti, kažu kako se u ekonomiji i privredi zalažu za lojalnu konkurenciju. Pa naravno, vreme je da oni što kradu, počnu da kradu od onih koji već imaju. A ne od onih koji nemaju.
A izraelski premijer imao otvoren račun u jednoj prestoničkoj poslastičarnici gde je tokom godine olizao silne budžetske pare. Naši političari, doduše, ne troše toliko sladoleda, ali ne može se reći da nisu ješni. Pojedoše živce narodu.
Dobro je što “Partizan“ i “Zvezda“ ne igraju bolje. Šta da su došli do finala Kupa Evrope pa da nam se navijači tuku tamo po savremenom svetu. Ovako se samo mlave kod kuće.
Što se tiče tuče navijača, stalno nas kritikuju oni iz Jevrope kako smo mi Srbi sportski agresivni. A šta sad kažu što su se Nemci tukli sa Nemcima u sred Londona. Treba im poručiti da smo mi Srbi mnogo razočarani takvim nesportskim ponašanjem njihovih navijača, pa ćemo razmisliti da li da se uopšte pridružujemo toj Evropi. Pokvariće nas.
Tako su u finalu tog Kupa Evrope igrali Nemci protiv Nemaca. I pobedili Nemci. Utakmicu gledale i Angela Merkel i Ketrin Ešton. Biće da su i one u mladosti igrale za neku od ovih muških ekipa.
Neki dan su pojedini naši sportisti trčali uz Avalski toranj. Ko će razumeti današnji sport!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa