6. jun 2013.6. jun 2013.
MALE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH U ŠAPCU

DOMINACIJA ŠABAČKIH EKIPA

U utorak u Šapcu su održane Male Olimpijske igre za učenike nižih razreda osnovnih škola. U halu „Zorka“ došlo je 56 ekipa sa oko 700 takmičara iz 15 gradova naše zemlje od severa pa do juga Srbije. Bilo je zaista divno gledati kako se dečaci i devojčice uzrasta od prvog do trećeg razreda spremaju za Olimpijske igre koje su otvorene himnom Bože pravde a zatim su olimpijsku zakletvu položili takmičari kao i sudije ove manifestacije.
Na početku ih je pozdravio Igor Marinković, posebni savetnik u Ministarstvu za omladinu i sport, zadužen za školski sport a onda im se obratio naš proslavljeni odbojkaški reprezentativac Željko Tanasković:
-Želim da vas pozdravim u svoje ali i ime svih u Sportskom savezu Srbije i želim vam da ovaj dan iskoristite na najbolji mogući način - da steknete nove prijatelje i da se lepo družite. Nadam se da će bar neki od vas postati vrhunski sportisti i u budućnosti uzeti učešće na pravim Olimpijskim igrama na kojim će predstavljati našu zemlju.
Proslavljeni atletičar Dane Korica uručio je lopte koje su poklon šabačkim školama a zatim je Olimpijske igre otvorio zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić koji je istakao:
-Drago mi je što je baš Šabac imao čast da organizuje Male Olimpijske igre i želim da vas pozdravim u ime svih mojih sugrađana i želim vam da se u našem gradu što lepše i prijatnije osećate. Šabac dosta ulaže u sport i tako će biti i u budućnosti. Igre mogu da počnu!
Svi poligoni od zabavnog, poligona spretnosti i poligona svestranosti bili su poprište velikih bitaka i svi dečaci i devojčice pružali su svoj maksimum kako bi njihove ekipe postigle što bolje vreme i ostvarili što bolji plasman. Sve je proteklo u izuzetno dobroj organizaciji a čak tri od četiri pehara za najuspešnije ekipe ostala su u Šapca. Najuspešnija škola bila je OŠ ,,Jevrem Obrenović“™“™ iz Šapca čije su devojčice i dečaci uzrasta trećeg razreda bili najuspešniji što se možda moglo očekivati jer je njihova mešovita ekipa pobeđivala na ovim Olimpijskim igrama već dve godine uzastopno. Njihova mešovita ekipa prvog razreda zauzela je drugo mesto. Sve pohvale zaslužuju i učenici drugog razreda OŠ „Nikolaj Velimirović“ iz našeg grada koji su bili najuspešniji.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa