6. jun 2013.6. jun 2013.
IZVIĐAČI

IZVIĐAČKE IGRE SRBIJE U ŠAPCU

Savez izviđača Srbije svoj godišnji program sprovodi kroz više masovnih akcija kao svojevrsnu proveru obučenosti članstva. Od većih aktivnosti su Smotre, Izviđačke igre, Izviđački višeboj, Porečanske plovidbe i dr. Aktivnosti se održavaju svake godine u drugom mestu. Šabac je do sada bio domaćin 8. Smotre SIS i Izviđačkih igara Srbije. Starije planinke iz Šapca prve u svojoj kategoriji. Kiša je delimično promenila program. Akcija u potpunosti uspela
Prošlog vikenda na Letnjikovcu u Šapcu, za dve godine održane su dve najveće i najmasovnije aktivnosti izviđača Srbije. Osma Smotra SIS održana je u Šapcu 2011. godine povodom 100 godina izviđaštva u Srbiji, i ocenjena je u organizacionom i stručnom pogledu kao jedna od najboljih do sada. To je rezultiralo da im starešinstvo SIS poveri organizaciju 22. izviđačkih igara Srbije. Za ovakve aktivnosti Šabac ima najbolje terenske uslove i vrlo dobar stručni kadar, što je garancija uspeha poverne aktivnosti.
Na 22. izviđačkim igrama takmičili su se vodovi u više kategorija, oko 350 izviđača iz Beograda, Niša, Bele Crkve, Vranja, Starčeva, Bijeljine i Šapca. Za igre bilo je prijavljeno još pet gradova ali zbog lošeg vremena nisu došli na akciju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa