6. jun 2013.6. jun 2013.
ŠABAČKE SREDNjE ŠKOLE

U SUSRET PRIJEMNIM ISPITIMA

Šabačke srednje škole i ove godine će imati više mesta nego što će biti đaka. Direktori se nadaju dobrom odzivu na smerove koje nude
Prijemni ispiti za srednje škole održaće se 17. juna iz srpskog jezika, i 18. juna, iz matematike. Prvi put ove godine osnovci će morati da reše 75 odsto nepoznatih zadataka i 25 odsto sa izmenjenim redosledom odgovora.
Prema rečima Verice Vilotić, predsednika upisne komisije, na teritoriji Šapca ove godine osmi razred je završilo 1143 učenika. Navodi da će za njih biti 300 do 400 mesta više u srednjim školama. Kaže da uprkos tome što se smanjuje broj odeljenja i dece je iz godine u godinu sve manje.
Šabačka gimnazija upisaće ove godine 90 učenika u društveno ““ jezički smer, 60 u prirodno ““ matematički i 30 u informatički. Odeljenje filološke gimnazije ima mesta za 24 đaka.
-Za filološku gimnaziju prijavilo se 27 dece. Oni će prijemni polagati ranije, 8. i 9. juna, a ti rezultati će im se sabrati sa uspehom iz škole, rekla je direktorka Šabačke gimnazije Miroslava Ivanović.
Direktor Ekonomsko ““ trgovinske škole Momčilo Pavlović i ove godine očekuje veliko interesovanje učenika za ovu školu i podseća da su prethodnih godina sva mesta popunjavana u prvom upisnom roku.
-Kada je u pitanju područje rada ekonomija, pravo i administracija upisaćemo po jedno odeljenje od po 30 učenika ne smerove ekonomski tehničar, poslovni administrator, pravni tehničar, trgovinski tehničar i kulinarski tehničar. Smer komercijalista će imati jedno odeljenje od 24 učenika, a 60 će biti upisano u finansijske administrator. Na područje rada trgovina, ugostiteljstvo i turizam primićemo po jedno odeljenje od po 30 učenika trgovaca i konobara i jedno mešovito, po 15 kuvara i poslastičara, objasnio je Momčilo Pavlović.
Medicinska škola “Dr Andra Jovanović“ upisaće 3 odeljenja medicinskih sestara, tehničara i po jedno odeljenje farmaceutskih, laboratorijskih, fizioterapeutskih i zubnih tehničara. Svako odeljenje brojaće 30 učenika.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa