6. jun 2013.6. jun 2013.
PREDŠKOLSKA USTANOVA „NAŠE DETE“

MALI VELIKI GLUMCI S LjUBAVLjU

Prošle sedmice, od 28. do 30. maja, održane su DžIII Pozorišne igrarije na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta. U petnaest predstava i tri plesne tačke nastupilo preko trista mališana iz Bijeljine, Banjaluke, Sombora, Kragujevca i šabačkih vrtića
Počelo je 2001., a iza njih je već dvanaest godina pozorišnog druženja, preko dvesta pedeset predstava i više od 2500 mališana koji su pokazali svoj talenat za glumu, pevanje i igranje. Ovogodišnje, trinaeste po redu, Pozorišne igrarije nastavile su svoju tradiciju pokazujući neke nove klince spremne da se bez straha suoče sa „daskama koje život znače“. Trodnevno druženje u Šabačkom pozorištu započeto je nastupom Sofije Dukić i Hora vaspitača pod rukovodstvom dirigenta Jovanke Petrović koji je izveo dobro poznatu kompoziciju iz filma „Čarobnjak iz Oza“ „Iznad duge“. Oduševljenje je izazvao Dečji hor vrtića „Snežana“ i dirigent Nevenka Kujundžić. Uz pratnju Narodnog orkestra KUD „Abrašević“ otpevali su starogradske pesme „Svilen konac“, „Gde si da si, moj golube“ i „Volim diku“. Prvi put nastupio je i Orkestar harmonika vaspitača PU „Naše dete“. Sa radom su počeli prvog februara, a mnogi od njih nikada nisu svirali na ovom instrumentu.
Devet mališana Dečjeg vrtić „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine izašlo je na scenu sa predstavom „Ježeva kućica“. Zatim su nastupili pripremna predškolska grupa iz Prnjavora sa predstavom „U potrazi za blagom“, vrtići „Bubamara“, „Suncokreti“ i Pčelica sa predstavama „Mala sirena“, „Da bi osmeh bio pravi, zubići moraju biti zdravi“, „Carica i skitnica“. Za kraj mališani vrtića „Bajka“ izveli su plesnu tačku „Biljana platno beleše“.
Otvaranju DžIII Pozorišnih igrarija prisustvovao je i Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnik, koji je smehom i aplauzima propratio svaki nastup mališana.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa