13. jun 2013.13. jun 2013.
IRINA BRODIĆ

PRINCEZA KLAVIRSKIH DIRKI

Kada smo početkom godine pisali o devojčici anđeoskog glasa Irini Brodić i njenim predstojećim takmičenjima pijanista niko nije očekivao da će ova osmogodišnjakinja osvojiti sedam prvih nagrada. Iako je tek završila prvi razred Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ pokazala je svu zrelost i posvećenost muzici.
-Bilo mi je divno na takmičenjima zato što sam imala puno drugara. Pogotovo sam bila srećna zato što sam stalno bila prva i najbolja u svojoj kategoriji. Svi su mi čestitali. U prva dva takmičenja sam imala malo treme ali sam se posle navikla i nisam se više bojala ““ rekla je Irina.
Njen zavidan uspeh počeo je u martu na 17. Međunarodnom takmičenju pijanista u Šapcu, a zatim su usledili uspesi na Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici, Šestom međunarodnom muzičkom festivalu u Aranđelovcu, Jedanaestom festivalu muzičkih škola „Petar Stojanović“ na Ubu, Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije koji se održavao u Beogradu, Zemunu, Novom Sadu i Šapcu, Drugom međunarodnom muzičkom takmičenju u Bečeju i Šestom međunarodnom pijanističkom takmičenju „Slavenski“ u Novom Sadu.
-Najlepše mi je bilo na Ubu zato što sam imala puno društva i što smo se družili ceo dan, a osvojila sam i stotku kao i u Aranđelovcu. Za Republičko takmičenje najviše sam se spremala. Skoncentrisala sam se i isplatio mi se sav taj trud ““ rekla je Irina.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa