13. jun 2013.13. jun 2013.
NEVENA MITROVIĆ

STRIP-CRTAČ NOVIJE GENERACIJE

Učenica druge godine Škole primenjenih umetnosti, Nevena Mitrović, svojim talentom i radom potvrdila je staru izreku da „iver ne pada daleko od klade“. Ćerka valjevskog akademskog slikara i likovnog pedagoga Miloja Mitrovića do sada je osvojila dvanaest kako republičkih tako i međunarodnih nagrada. Rastući u umetničkom okruženju, pošto joj je mama profesor likovnog vaspitanja, a i brat je završio školu koju trenutno pohađa, svoj život je podredila umetnosti.
-U umetnosti na neki način možete najbolje da izrazite kako svoja osećanja tako i razmišljanja. Današnje vreme samo po sebi je inspirativno i izazovno iako je umetnost potisnuta pod navalom mnogobrojnih rijaliti emisija. Kao i svaki umetnik trudim se i pokušavam da po pitanju nekih alarmantnih stvari na diplomatski način ukažem na postojeće probleme i da pokažem ljudima da treba da se osvrnu i shvate da ih ne treba zaobilaziti ““ kaže Nevena.
Iako pripada generaciji mladih koji žive u eri kompjutera i elektronskih medija koji imaju veliki uticaj na društveni život svakog pojedinca Nevena čvrsto stoji na zemlji pronalazeći lepotu u malim, jednostavnim stvarima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa