28. januar 2010.28. jan 2010.
JUBILARNA SVETOSAVSKA IZLOŽBA

SPOJ MLADOSTI I NADAHNUĆA

Škola slikanja ,,Braća Lukić“ organizovala je i ove godine Svetosavsku izložbu u galerijskom prostoru Kulturnog centra u Šapcu, koja nosi naziv Budimo ljudi, uvek i svuda.
- Prethodnih devet izložbi, bile su posvećene liku i delu Svetog Save, a ova jubilarna, deseta po redu, predstavlja jedan mali dar blaženopočivšem patrijarhu Pavlu. Trudili smo se da naše mlade umetnike približimo svojoj veri, a da oni, kroz svoje radove to potvrde i pokažu. Hoću da verujem da će svi oni imati u vidu čiji su potomci ““ biti ljudi, uvek i svuda ““ imati dušu i obraz, i ono što je dobro, što ostaje zauvek ““ istakao je Milovan Lukić - Ćija.
Tradicionalnu Svetosavsku izložbu, kojom Kulturni centar započinje godišnji ciklus izložbi, otvorili su: direktor ove ustanove Miloš Tojić, istoričarka umetnosti Sonja Petrović, primarijus doktor Predrag Tojić i episkop šabački gospodin Lavrentije.
Upoznajući prisutne sa radovima nastalim u školi slikanja, Sonja Petrović je rekla: ,,Posmatrajući radove, shvatamo da smo neprekidno darovani stvaralačkom energijom sjajnih, mladih ljudi koji se iskazuju u različitim pravcima. Svako delo je jedna vrsta otkrovenja, jer na samom početku nosi smisao o saznanju. Izložba je pokazatelj mladalačkog interesovanja i trenutnog umetničkog nadahnuća, dok se pred njima otvaraju novi putevi lepote.“
Na ovogodišnjoj Svetosavskoj izložbi, koja će biti otvorena do 30. januara, radove je prikazalo osamnaest polaznika škole slikanja ,,Braća Lukić“.
S. J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa