13. jun 2013.13. jun 2013.
NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLjAVANjE

ŠANSA ZA 8000 NEZAPOSLENIH

Nacionalna služba za zapošljavanje je sa 119 jedinica lokalne samouprave zaključila sporazume o sufinansiranju Lokalnih akcionih planova zapošljavanja (LAPZ) u 2013. godini u ukupnoj vrednosti od 1,3 milijarde dinara, što će omogućiti zapošljavanje oko 8.000 nezaposlenih. Sporazumi su zaključeni na osnovu Odluke Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike o odobravanju sredstava za sufinansiranje.
Kroz ove programe podstiče se zapošljavanje u svim regionima Srbije (Beograd, Vojvodina, Šumadija i Zapadna Srbija, Južna i Istočna Srbija, Kosovo i Metohija) što govori da su jedinice lokalne samouprave prepoznale važnost decentralizacije politike zapošljavanja čiji je cilj smanjenje regionalnih razlika i uključile se u rešavanje problema nezaposlenosti na lokalnom nivou.
Najviše sredstava za programe zapošljavanja izdvojili su gradovi Leskovac ““ 80 miliona, Kruševac ““ 41 milion, Nova Varoš i Čačak - 30 miliona dinara. Ipak najzanimljiviji je podatak da su Opštine Prijepolje i Vladičin Han, koje spadaju u devastirana područja, prepoznale važnost podsticanja zapošljavanja i u ovoj godini iz lokalnog budžeta izdvojile po 20 miliona dinara, kao i Opština Tutin koja je izdvojila 17,6 miliona dinara. Značajno je da je više od 80 sporazuma potpisano i izdvojeno 867 miliona dinara za opštine koje spadaju u nerazvijene (III i IV grupa razvijenosti).

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa