13. jun 2013.13. jun 2013.
ENERGIJA ZNANjA

ISKUSTVO HVALE VREDNO

“Volim ruski jezik jer je zvučan i melodičan. To je jezik budućnosti“, tvrdi Darija Vukašinović, jedini učesnik Olimpijade znanja sa teritorije Šapca
U poslovnom centru NIS u Novom Sadu nedavno je održana prva NIS olimpijada ruskog jezika. Na takmičenju je učestvovalo 490 učenika iz 78 osnovnih i srednjih škola Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Naš grad predstavljala je učenica sedmog razreda OŠ “Nata Jeličić“ Darija Vukašinović, koja je ovom prilikom ostala bez nekog od prva tri priznanja, ali je stekla iskustvo od neprocenjivog značaja i ambiciju da pokuša ponovo sledeće godine.
-Bili smo podeljeni u četiri grupe. Prvu su činili učenici sedmog i osmog razreda osnovne škole, u druge dve su bili srednjoškolci, dok su četvrtu sačinjavala deca čiji su roditelji Rusi ili imaju neke druge veze sa Rusijom. Ja sam ušla u finale, ali nisam osvojila ni jednu od nagrada, međutim, ovo iskustvo mi je poslužilo kao podstrek da se sledeće godine spremim još bolje i ponovo učestvujem ““ navodi Darija koja je, kako kaže, ruski jezik odabrala zbog samog načina izgovora ali i činjenice da je ovaj jezik jezik budućnosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa