13. jun 2013.13. jun 2013.
SREDNjA POLjOPRIVREDNA ŠKOLA

STRUČNjACI ZA BUDUĆNOST

„Poljoprivreda je locirana kao najveći razvojni potencijal države, shodno tome upisati i pohađati našu školu predstavlja odličnu strategiju za budućnost. Stalnim radom na unapređenju nastave, sređivanju ekonomije po najsavremenijim standardima, realizacijom projekta međunarodne saradnje, trudimo se da idemo u korak sa vremenom i omogućimo našim učenicima da steknu znanja koja će im omogućiti veliku proizvodnu produktivnost u kasnijoj praksi“, poručuju u šabačkoj Srednjoj poljoprivrednoj školi
Protekle školske godine o šabačkoj Srednjoj poljoprivrednoj školi sa Domom učenika dosta se govorilo u medijima. Povod su bile brojne osvojene nagrade pre svega učenika sa smera tehničar hortikulture i veterinarskog tehničara, ali i priznanja koja nisu u direktnoj vezi sa zanimanjima za koja se ova deca školuju, poput glume i džiu džica. Javnost je detaljno upoznata sa tokom prvog projekta prekogranične saradnje sa školom iz Slavonskog Broda i Udruženjem „Ruže Lipolista“poznatijim pod popularnim nazivom „Ruža“. Intenzivno se obnavljala školska ekonomija, zaživela je Škola jahanja.
Kako navode u Poljoprivrednoj školi, ovakvi rezultati su posledica predanog rada i ulaganja, sa jasno definisanim ciljem razvoja škole koja ima za zadatak da obrazuje nove, mlade stručnjake koji će po povratku u svoja domaćinstva znati da primene stečena znanja ili, pak, imati dobre osnove za dalja profesionalna usavršavanja.
-Poljoprivreda je locirana kao najveći razvojni potencijal države, shodno tome, upisati i pohađati našu školu predstavlja odličnu strategiju za budućnosti. U radu sa decom akcenat stavljamo na praktičnu nastavu. Trudimo se da idemo u korak sa vremenom i omogućimo našim učenicima da steknu znanja koja će im u kasnijoj praksi omogućiti veliku proizvodnu produktivnost. Za posledicu imamo da naše dece skoro da nema na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Oni se vraćaju u svoja domaćinstva i uspešno se bave poljoprivredom - kaže direktor Srednje poljoprivredne škole Predrag Savić, i dodaje da su njihovi učenici podjednako uspešni i ukoliko odluče da nastave školovanje bez obzira da li je reč o struci podudarnim fakultetima, ili fakultetima i višim školama društvenog smera.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa