20. jun 2013.20. jun 2013.
KONjIČKI SPORT: ŠESTI TRKAČKI DAN NA ŠABAČKOM HIPODROMU

MEMORIJAL STEFANA PAUNOVIĆA OSVOJIO BERLINGO

Ni velika vrućina nije smetala da više od 2000 gledalaca prisustvuje šestom trkačkom danu na šabačkom hipodromu. Oko trideset galopera u četiri galopske i galopskoj trci u sulkama borilo se za nagradni fond koji je ovoga puta iznosio 530.000 dinara a prava uzbuđenja tek predstoje jer nas u julu očekuje i Memorijal Luka Lazarevića za dvogodoce, zatim Ivanjdan, a kruna sezone će svakako biti 20. i 21. jula kada se održavaju Šabačke konjičke svečanosti
Trkački dan otvoren je trkom Markiza za grla od dve godine na stazi od 1200 metara. U trci je učestvovalo pet galopera a najbrži na startu je bio Federer koji se u najvećem delu trke nalazio na čelnoj poziciji. On je i na početku pravca bio vodeći, ali ni ostala grla nisu puno zaostala i kada su ga napala uspeli su svi da ga prestignu i Federer je ostao bez plasmana u ovoj trci. Najviše snage sačuvala je Leticija Zaharova, grlo braće Krajčinović iz Glogovca, kojoj su na prethodnom trkačkom danu davane najveće šanse za trijumf ali je podbacila i prošla tek kao četvrta kroz cilj. Ovaj put jahao ju je Darko Filipović i ništa nisu prepustili slučaju i sa dobrim vremenom od 1:14,2 uspeli su prvi da prođu kroz cilj ostavivši iza sebe za dužinu a možda i malo više Telmu Tomas a zatim su kroz cilj prošli Tempest, Arista D Ket i već pomenuti Federer. Na prošlom trkačkom danu kada je Leticija bila četvrta pobedila je Romantik Stori iz štale Tešić u vremenu 1:15,3 a sada je pobednica trčala sekund brže i to je mnogo obradovalo njenog vlasnika Zvonka Krajčinovića koji je rekao:
-Znao sam da je dobra iako u prva dva starta nije uspela da zabeleži pobedu. Ponekad je potrebno imati i sreće ali se mi nismo uzdali u nju već u dobar rad sa trenerom Dulom Pajićem i on se sada isplatio. I Darko Filipović ju je sjajno jahao i večeras će da se slavi u Glogovcu a ova pobeda je najviše obradovala moje sinove koji je mnogo vole. Očekujem da bude pre svega zdrava i verujem da će nas svojim dobrim plasmanima obradovati još mnogo puta.
I zaista se u Glogovcu proslavila pobeda Leticije Zaharove i dok su se njeni navijači vratili iz Šapca prase je već bilo pečeno, piće ohlađeno i proslava je mogla da počne.
Darko Filipović je ovom pobedom stigao do svog desetog trijumfa ove sezone.
-Sve kockice su se konačno složile i Leticija Zaharova je uspela da ostvari svoju prvu pobedu u karijeri. Pratili smo Federera i kada smo kretali u napad i izbili na čelo trke niko više nije imao šanse da je pobedi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa