20. jun 2013.20. jun 2013.
ŠKOLA PRIMENjENIH UMETNOSTI

USPEŠAN KRAJ GODINE

Na Godišnjoj izložbi, prošlog petka, 14. juna, najboljim učenicima i profesorima dodeljene nagrade. Dragani Budimirović, đaku generacije, pored vrednih knjiga uručen poklon Gradske uprave grada Šapca u vrednosti od 8.000 dinara
Iza njih je dvadeset godina uspešnog rada, izložbi i brojnih nagrada. Saradnjom sa institucijama kulture Škola primenjenih umetnosti iz godine u godinu, spajajući tradiciju i moderno, doprinosi afirmaciji umetnosti i kulture na našim prostorima. To je potvrdila i tradicionalna Godišnja izložba radova učenika koju ova škola poklanja svojim sugrađanima od juna 1996. godine.
-Danas u školi radimo povezujući, na najlepši mogući način, prošlost i budućnost, tradiciju i inovativnost, a za sve aktivnosti koje su realizovane i koje će se tek realizovati svakako su najzaslužniji zaposleni u školi i njeni učenici. Kao predavači, osim profesora opšteobrazovnih predmeta, radili su i rade iskusni likovni stvaraoci i pedagozi, akademski slikari, vajari, grafičari, dizajneri koji prate svaki novi doživljaj mladih umetnika i zajedno sa njima tragaju za novim izrazima. Brojne nagrade na republičkim takmičenjima u oblasti likovne umetnosti, nagrade na međunarodnim konkursima, posebno iz oblasti kaligrafije, grafike i umetničke fotografije govore, kako o talentu učenika, tako i o posvećenosti nastavnog kadra pedagoškom radu. Uz dužno poštovanje svim nastavnicima, u prethodne dve decenije, dva su se imena posebno izdvojila. To su Nataša Jovanović, profesor kaligrafije, i Mihailo Simović, profesor grafičkog dizajna, koji su školi, zajedno sa svojim đacima, donosili na desetine nagrada i radovali nas postignutim uspesima ““ rekla je direktorka Nevenka Đokić.
Kaže se da učenik nadmaši učitelja, a to je i cilj svakoga pedagoga koji uloži svoj rad i trud u obrazovanje mladih. Profesorima Škole primenjenih umetnosti rad sa decom pričinjava veliko zadovoljstvo.
-Veoma sam zahvalna i iznenađena ovom nagradom. Ne smatram da sam bolja od ostalih. Ja sam samo deo tima koji radi sa ovom divnom, kvalitetnom, kreativnom i talentovanom decom. Čovek uvek teži da bude bolji i da se dokazuje. To je meni podsticaj i ja ću to i dalje činiti ““ rekla je prof. Nataša Jovanović.
A da su pored osvojenih nagrada učenici na najbolji mogući način uzvraćali svojim profesorima pokazao je i Dušan Mišić ovoga puta vrednim poklonom u vidu kligrafije koja će narednih godina svedočiti o njihovoj obostranoj posvećenosti umetnosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa