20. jun 2013.20. jun 2013.
FESTIVAL KRALjICE CVEĆA

SELO OD MILION RUŽA

Od četvrtka do subote u Lipolistu se održava 19. festival cveća. Očekuje se oko 30 izlagača i veliki broj gostiju iz inostranstva
Ruže podeljene našim sugrađankama u šabačkoj pešačkoj zoni, danas će na najbolji način najaviti početak 19. festivala ruža u Lipolistu. Tradicionalno, centralno dešavanje zakazano je za subotu i dvorište osnovne škole u Lipolistu, a organizatori najavljuju rekordan broj izlgača i gostiju iz inostranstva. Ovogodišnja manifestacija biće u znaku projekta prekogranične saradnje „3R“. S tim u vezi, „prsten prijateljstva“ pripašće Biljani Kondić Vegel, najzaslužnijoj osobi za učešće Festivala u „projektu Ruže“.
- Program počinje u četvrtak. Festival ćemo najaviti raspodelom ruža Šapčankama u Pešačkoj zoni, a za 21 čas je zakazan koncert grupe „Oliver Tvist“ u dvorištu osnone škole u Lipolistu. Sutra dan u etno selu porodice Topalović program će početi u 19 časova nastupom KUD „Abrašević“ iz Lipolista, a sat vremena kasnije posetioci će imati prilike da uživaju u večeri glumca Nebojše Dugalića i u slikarskim ostvarenjima Rade i Milana Topalovića - istakao je direktor Turističke organizacije Šabac Dragojlo Lazić.
Drugi deo večeri, u petak, posetioci Lipolista će provesti u gostima porodice Marinković. Drugu godinu za redom, oni organizuju veče pod nazivom „Kod Marinkovića od Marinkovića“.
-Program će početi u 21 čas prezentacijom potencijala u seoskom turizmu, nakon čega će biti predstavljena knjiga pesama „Putovanje kroz blizine“ Tomislava Marinkovića - najavio je Milan Marinković.
Kao i svake godine, centralni deo manifestacije predviđen je za subotu. U pola dvanaest biće otvorena izložba cveća, a potom je zakazan nastup hora i orkestra KUD „Abrašević“ iz Šapca.
- Pored tradicionalnih priznanja koja se svake godine dodeljuju najboljim proizvođačima i za najuspešnije aranžmane, značajan segment predstavlja i takmičenje u izradi aranžmana od ruža srednjih poljoprivrednih škola iz Srbije. Ove godine imaćemo i goste iz Slavonskog Broda. U 13 časova je proglašenje pobednika i dodela Prstena prijateljstva, a pola sata kasnije radna konferencija projekta „3R“. Biće upriličena i tradicionalna vožnja fijakerima i razgledanje ružičnjaka, a ovogodišnja novina je „Fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba iz Lipolista, istakao je Lazić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa