11. jul 2013.11. jul 2013.
PROMOVISANjE BICIKLA KAO PREVOZNOG SREDSTVA

PO UZORU NA EVROPSKE METROPOLE

Optimalna veličina i povoljna terenska konfiguracija grada Šapca, kao i svest o efikasnosti, ekonomičnosti, očuvanju životne sredine, ličnog zdravlja, bezbednosti ““ samo su neki od razloga zbog kojih veliki broj Šapčana bira bicikl za prevozno sredstvo
Svake poslednje subote u mesecu, Udruženje „Vozi Ulice“ organizuje zajedničku vožnju biciklima po ulicama Šapca. Okupljanja su zakazana za 11 časova na glavnom gradskom trgu odakle kolona dvotočkaša prolazi u sporu vožnju po unapred definisanoj putanji, u skladu sa saobraćajnim propisima.
Predsednik udruženja, Nemanja Manjenčić, ističe da je cilj udruženja promocija vožnje bicikla kao prevoznog sredstva koje najmanje zagađuje sredinu.
-Opština nam je dala prostorije. Tu se skupljamo svaki dan od 11 časova i može da svrati ko hoće jer ovo nije zatvorena priča niti smo mi zatvoreno društvo. U toku je registracija društva i sređujemo prostorije, unosimo nameštaj i slično. Nama je cilj da okupimo građane koji voze bicikle iz hobija a ne profesionalne bicikliste i sportiste jer samo tako ćemo obezbediti i nove biciklističke staze. Kao što je poznato bicikl je ekološki prihvatljivo prevozno sredstvo i manje opasno od automobila po pešake, kaže Manjenčić.
Udruženje je do sada organizovalo 10 vožnji, a vožnja krajem juna bila je prva zvanična jer je Udruženje podnelo zahtev za registraciju. Tokom vožnji koloni se priključi i do 50 biciklista.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa