11. jul 2013.11. jul 2013.
ATLETIKA: JAGODA ZEČEVIĆ

PRVA BALKANSKA MEDALjA

Prethodnog vikenda u turskom gradu Denizliju održano je Prvenstvo Balkana za juniore. Treći nastup za reprezentaciju imala je mlađa juniorka AŠK Jagoda Zečević. Treća sreća i prva Balkanska medalja na 1.500 m. Ličnim rekordom od 4,34.55 dokazala je da joj je mesto u eliti na Balkanu. Prva takmičarka iz Turske, inače starija juniorka, napravila je znatnu razliku. Jagoda se do zadnjih trideset metara borila za srebro sa Rumunkom, ali nije uspela da se izbori. Izgubila je za 60 stotinki u finišu.
-Prezadovoljan sam učinjenim. Jagoda je ove godine ispunila sve što se od nje očekivalo osvojivši tri titule prvaka države. Ova medalja je i više od očekivanog. Plašio sam se dugog puta jer je reprezentacija putovala dva dana do 1.650 km udaljenog Denizlija. Krenuli su u sredu ujutro, prespavali u Bugarskoj, i tek u četvrtak u dva posle ponoći stigli na odredište u Tursku. Jagoda je ipak uspela da sačuva svežinu i da istrči odličan rezultat - rekao je njen trener Borko Antonić.
Postignutim rezultatom zadovoljna je i uspešna šabačka atletičarka.
-Presrećna sam ostvarenim rezultatom, naročito ličnim rekordom na najvažnijem takmičenju. Ostaje žal za srebrnom medaljom, ali nadam se da će biti još bolje na Balkanijadi za mlađe juniore trećeg avgusta u Jedrenu - izjavila je Jagoda Zečević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa