11. jul 2013.11. jul 2013.
KONjIČKI SPORT: SEDMI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU

PONOVO ZABLISTALA ROMANTIK STORI

U subotu, 6. jula, na Šabačkom hipodromu održan je Sedmi trkački dan u ovogodišnjoj sezoni. Prisustvovalo mu je oko 2.000 ljubitelja konjičkog sporta koji su mogli da vide pet galopskih trka, od toga jednu u sulkama. U centru pažnje bila je trka dana Memorijal Luke Lazarevića koju je osvojila Romantik Stori i ovom drugom pobedom na Šabačkom hipodromu mnogo obradovala svog vlasnika Slobodana Tešića. Razlog za slavlje imali su i ostali vlasnici pobednika. Tako se pobedi Terora radovao Vojin Rašić, Vatrene Mace Šendekovići, Dilane brat i sestra vlasnici štale RS kao i Dragan Živanović čiji je Emil pobedio u trci u sulkama.
U trci Sani Pežo-Sitroen nastupilo je šest grla od tri godine i starija na stazi od 1.350 metara. Trku je vodila Miletina Koštana, zatim Tarantina, da bi u finišu iz grupe iskočio Teror, izbio na čelnu poziciju i stigao do prve pobede u petom startu. Za njim su kroz cilj prošli Miletina Koštana, Lajt of Pariz, Tarantina dok su Karamela i Čak Noris ostali bez plasmana. Trener Terora Zoran Lukić nam je rekao:
-Nije od starta krenuo maksimalno već smo po dogovoru čuvali njegovu snagu za finiš trke. Kada je Teror izbio na čelo, znao sam da će uspeti da nadmaši sve rivale, a i postignuto vreme od 1:21,8 je zadovoljavajuće.
U trci Sani optik na 1.600 metara nastupilo je pet ženskih grla od tri godine i starijih. Dugo se na čelnoj poziciji nalazila Esperanca ali ju je Vatrena Maca sve vreme pratila i čekala momenat za napad. U zadnjih 200 metara Vatrena Maca je još više pojačala, prestigla Esperancu i u vremenu 1:39,7 u svom četvrtom startu stigla do treće pobede ostavivši Esperancu za dve dužine. Rusija je bila u naletu ali nije mogla više od trećeg mesta ispred Lune Miletine i Stele Či Kamini.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa