11. jul 2013.11. jul 2013.
PRIZNANjE ZA LIKOVNU UMETNOST

ISKONSKI DAR

Na Republičkoj smotri likovnih talenata, Miloš Simić, za idejni predlog ogrlice osvojio drugu nagradu
Učenik OŠ „Stojan Novaković“, Miloš Simić, već treću godinu za redom na Republičkom takmičenju iz likovne kulture, organizovanom pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete osvaja jednu od prve tri nagrade. U petom razredu bio je trećeplasirani, prošle godine je trijumfovao, a ove je njegova zamisao izgleda komada nakita, u veoma jakoj konkurenciji, zasluženo osvojila drugo mesto.
Talenat ne zna od koga je nasledio, ali zna da voli da crta od detinjstva. Naime, iskonski dar, isplivao je na površinu još u najranijem periodu, od trenutka kada je postao dovoljno svestan da može da drži olovku.
-Voleo sam da „škrabam“. To radim od kad znam za sebe. Niko u porodici nije nadaren za slikarstvo. Više su naklonjeni muzici, ali ja tu muzikalnost izgleda nisam nasledio - priča Miloš.
Vremenom su početne, besmislene šare poprimale oblik, da bi danas Miloš postao pravi mali majstor u osmišljavanju prostornih celina i kreiranju likova za video igrice. No možda, upravo u tim najranijim „besmislenim“ formama leži njegova velika naklonost ka apstrakciji, i potenciranju mašte u odnosu na stvarnost.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa