11. jul 2013.11. jul 2013.
POČELE SA RADOM ODBORNIČKE KANCELARIJE

BLIŽI GRAĐANIMA

Konsultovanje građana o pitanjima koja se tiču svakodnevnog života, osnovni je cilj formiranja odborničkih kancelarija, koje su počeli da otvaraju odbornici pokreta „Zajedno za Srbiju“ u Šapcu
Spuštanje politike na najniži nivo odlučivanja, i ozbiljna saradnja sa građanima, koji treba da znaju na šta se troši njihov novac, predstavljaju osnovne karakteristike novih institucija političke prakse u Srbiji, odborničkih kancelarija. Marija Lazić, odbornica političke grupe „Zajedno za Srbiju“ u lokalnom parlamentu, među prvima je otvorila ovakvu kacelariju.
- Ideja o radu odborničkih kancelarija podrazumeva i stvaranje, odnosno, kreiranje budžeta mesnih zajednica. Sredstva koja bi se našla u tim budžetima koristila bi se isključivo za realizaciju projekata koji unapređuju život građana u najnižim jedinicama lokalne samouprave. To je veoma dobra ideja, jer bi građani imali uvid u to na šta se troši njihov novac, a samim tim bi podstakli njihovu želju da aktivno učestvuju u kriranju i realizaciji projekata za koje oni smatraju da su važni u njihovoj mesnoj zajednici, objašnjava Lazićeva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa