28. januar 2010.28. jan 2010.
AMERIKANCI PREDSTAVILI MEGA PROGRAM U ŠAPCU

PODRŠKA LOKALNIM ZAJEDNICAMA

Na prošlonedeljnom sastanku Privrednog saveta grada Šapca, predstavljena je procedura postupanja lokalne samouprave od momenta uspostavljanja kontakta sa investitorom do momenta realizacije investicije
Prezentaciju „Privlačenje investicija ““ kako postupati sa potencijalnim investitorima“ održali su gosti iz Amerike, saradnici u programu podsticaja ekonomskog razvoja opština i gradova - Phillip Dunlap, rukovodilac Odeljenja za ekonomski razvoj grada Oburna u državi Alabama i Megan McGonjen, zamenica rukovodioca Odeljenja za ekonomski razvoj Oburna. Skupu je prisustvovala i Jelena Mihajlović Tanasijević, takođe saradnica MEGA programa.
MEGA program je podsticaj ekonomskom razvoju opština koji finansira Agencija Sjedinjenih američkih država za međunarodni razvoj (USAID) a u Srbiji sprovodi The Urban Institute (UI).
Cilj programa je razvijanje kapaciteta lokalnih jedinica i lokalnih privrednih grupa radi bržeg ekonomskog razvoja i obezbeđivanja novih radnih mesta, pružanje podrške u uvođenju novih koncepata i veština i stvaranje pozitivne poslovne klime koja će omogućiti razvoj privatnog sektora.
Zadatak MEGA programa je da pruži podršku jedinicama lokalne samouprave u oblastima otvaranja novih radnih mesta, osnivanja novih firmi i preduzeća, privlačenja investicija i partnerstva privatnog i javnog sektora.
Grad Šabac i Urban Institute potpisali su sporazum o saradnji 13. februara 2007. godine, čiji je rezultat formiranje Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Šapca. Zaposleni u Kancelariji pohađali su odgovarajuće obuke Programa i stekli značajna znanja i iskustvo tokom organizovanih studijskih putovanja.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa