18. jul 2013.18. jul 2013.
KOŠARKA: ĐORĐE LELIĆ TRENIRA U ŠAPCU

MOM GRADU NA USLUZI

Đorđe Lelić, dvadesetčetvorogodišnji košarkaš, od 1998. prošao je sve mlađe selekcije OKK Šabac. Zatim je od 2005. Dve sezone igrao je u Sremu iz Sremske Mitrovice u Prvoj srpskoj ligi. Vratio se u svoj grad i pomogao mu da se iz Druge plasira u Prvu srpsku ligu. U to vreme talentovani košarkaš je igrao izuzetno dobro i bio među najboljim igračima lige što mu je pomoglo da sledeće tri sezone odigra u Prvoj ligi Slovenije u timu Elektra.
-Prve godine mi je bilo dosta teško jer sam bio mlad a igrao sam protiv najboljih košarkaša u Sloveniji. Brzo sam uspeo da se dokažem i izborim mesto u timu i zadnje dve godine sam igrao na njihovom Ol-star meču što je bilo svojevrsno priznanje za moje igre. Olimpija i Krka su ipak dominirale u ligi, a u sezoni 2011./2012. smo bili peti i zamalo nam je izmakao plej-of, dosta nesrećno tako da nismo dobili šansu da se borimo za titulu.
Posle sjajne sezone ipak ste se vratili u Šabac.
-Šabac se borio da se vrati u Prvu B ligu i pozvali su me da im pomognem a ja se nisam dogovorio sa Elektrom o nastavku saradnje. Igrao sam u Šapcu i čekao poziv nekog kluba iz inostranstva. Pozvao me je Apolon iz Limasola tako da sam deo šampionata proveo na Kipru. Igrali smo Euročelendž. Tim je bio dobar ali se finansijska situacija pogoršala pa sam se vratio u Šabac. Nisam mogao da pomognem svom klubu zbog propisa ali mi je drago što sam igrao za njih u prvom delu sezone i bar delom ušao u istoriju jer su oni napravili veliki uspeh i serijom 26:0, što odavno nikom nije pošlo za rukom, uspeli da se domognu višeg ranga.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa