18. jul 2013.18. jul 2013.
ATLETIKA

PUT KA EVROPSKOM VRHU

Posle uspeha na Balkanskom prvenstvu za juniore u Turskoj za „Glas Podrinja“ govore Jagoda Zečević i njen trener Borko Antonić.
Kakvi su planovi u nastavku sezone?
-Ubrzo nas očekuje i Balkanijada za mlađe juniore, pa nakon kraće pauze juniorski kupovi. Krajem godine očekuje nas i Evropsko prvenstvo u krosu, koje se održava u Beogradu.
Šta očekuješ na juniorskoj Balkanijadi za mlade?
-Nadam se da ću sačuvati ovaj nivo forme, koji mi garantuje jednu od medalja sa takmičarkama u mojoj kategoriji. Nezahvalno je najavljivati bilo šta, ali sam uvek optimista.
Koliko ti osvojena medalja znači, da li te motiviše za postizanje još većih priznanja?
-Mnogo mi znači za nastavak karijere. Ovim rezultatom prvenstveno sam sebi dokazala da se radom može sve postići. Dobila sam dodatno samopouzdanje i videla da se mogu ravnopravno takmičiti sa atletičarkama iz cele Balkanske regije. Cilj za ovu godinu je skoro ostvaren. Tri titule prvaka države i medalja sa Balkanskog za juniore, nedostaje još medalja sa Balkanskog za mlađe juniore da se zaokruži uspešna sezona.
Kako su se u poslednje vreme obarali lični rekordi, s obzirom da je još uvek mlađa juniorka, do koje granice može u naredne dve sezone na 1.500 metara?
-Na početku sezone na stazi očekivali smo najbolje rezultate na 800 m, ali smo imali odličnu kros sezonu i pobedama na Belom krosu za juniorke kao i na Krosu Srbije, Jagoda je dokazala da može odlično da trči i srednje pruge. Nismo uspeli dovoljno da radimo na brzini pa smo najbolji rezultat ostvarili na 1.500 m. Ove godine iz trke u trku popravljala je svoje lične rekorde i sa 4:43, na početku sezone stigla je na 4:34, što je izuzetan napredak i dokaz da ima mnogo prostora za napredak.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa