18. jul 2013.18. jul 2013.
ŠABAČKI ŠAHOVSKI KLUB U POSLEDNjOJ DECENIJI

NAPREDAK U KONTINUITETU

Gradski klub drevne misaone igre poslednjih godina uspeo da konsoliduje svoje redove, formira dve ekipe i beleži dobre rezultate na republičkom nivou. O daljem razvoju i planovima za naš list govori predsednik ŠŠK Miroljub Merdović
Kakvi su vaši utisci, posle deset godina od kada ste na čelu Šabačkog Šahovskog kluba, koliko je klub napredovao?
- Za poslednjih desetak godina evidentiran je napredak ŠŠK. Klub je uspeo da “konsoliduje“ svoje redove. Izabrana je nova Skupština i organi u njoj, što je doprinelo i povratku najboljih šabačkih šahista, koji su igrali u drugim klubovima Saša Pantelić, Dragan Mišić, Zoran Urošević, Miroslav Misojčić koji su u međuvremenu stekli titule fide majstora. Za svaku pohvalu je i nastup naših Šapčana, koji su u dalekom svetu: Jovica Radovanović (FM) ““ London, Nenad Micić (FM) ““ Amerika, koji planiraju svoje odmore, da bi bili u Srbiji, i branili boje svoga grada. Prva ekipa se već osam godina takmiči u Prvoj ligi Centralne Srbije, boreći se da sa sopstvenim snagama izbori što bolji plasman u najelitnijem rangu. Zbog velike konkurencije, u klubu je formirana i druga ekipa, koja se od jeseni takmiči u Drugoj ligi C. Srbije. Pored odličnih šahista: Predraga Lukića, Miodraga Lazića, Miroslava Tomića, Branka Bajevića, Radojice Vujovića... tu je i naš podmladak, koji čini polovinu ekipe, i zbog njih je i ekipa formirana, sve zbog napredovanja kluba.
Vaši planovi u narednom periodu?
- Planovi za budućnost vezani su za opstanak ekipa u rangovima, podmlađivanje igračkog kadra kroz školu šaha, koja postoji u klubu, a kroz koju su prošle i darovite omladinke: Marija Dragojević bivša juniorka i omladinska prvakinja Srbije, i Anđela Bojičić, dvostruka kadetska prvakinja Srbije, za prošlu i ovu godinu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa