18. jul 2013.18. jul 2013.
OPŠTINA LjUBOVIJA

REGATA NADMAŠILA OČEKIVANjA

Protekle subote održana je tradicionalna 12. Drinska regata. Samoj Regati prethodio je sedmodnevni program ispunjen sportskim i kulturnim sadržajima.
Učesnici su se okupili u 7 časova u Rogačici. Pucnjem iz topa u 9 časova označen je početak. Pravljene su pauze u selu Trešnjica, gde je poslužen vojnički pasulj koji je pripremila Turistička organizacija Novi Bečej, i u etno selu Vrhpolje. Plovila su na cilj u Ljuboviji pristizala između 18 i 19:30 časova. Prema rečima organizatora, u Regati je učestvovalo više od 1.000 plovila i oko 10.000 učesnika. Kapetan Drinske regate tradicionalno je bio bivši kapetan JNA Zoran Vojinović.
-Regata je protekla iznad naših očekivanja. Mislimo da smo postigli veliki napredak u odnosu na prethodnih nekoliko godina. Sve je proteklo bez i najmanjeg incidenta. Bezbednost i na kopnu i na vodi bila je na najvišem nivou. Bio je to pravi karneval na vodi, sa vatrometom, kostimima i trubačima. Igralo se, pevalo i pekli su se prasici i jaganjci na čamcima, naveo je Predrag Srećković, saradnik za informisanje u Opštini Ljubovija.
Za bezbednost su se brinuli profesionalna Agencija za obezbeđivanje na vodi, ronioci, spasioci i Dom zdravlja. Prema rečima učesnika mogućnost bilo kakvog incidenta bila je svedena na minimum.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa